Symposium / lezing “Verdriet, hoop en veerkracht bij dementie”

Symposium / lezing voor naasten en beroepskrachten met Prof. Manu Keirse over: “Verdriet, hoop en veerkracht bij dementie”

Datum:                19 juni 2019
Locatie:               Zaal Besselinkschans, Heringsaweg 18 te Lievelde
Tijdstip:              
Middagbijeenkomst:     inloop vanaf 13.00 uur, programma van 13.30 tot 16.00 uur.
Avondbijeenkomst:       inloop vanaf 18.30 uur, programma van 19.00 tot 21.30 uur.

De lezing wordt herhaald op woensdag 2 oktober 2019 in Hengelo (Gld.).

Programma

Prof. Manu Keirse, psycholoog en deskundige op het gebied van verlies en rouw, spreekt op 19 juni over leven met dementie: leven met een lach en een traan. Manu kan dat op een zeer aansprekende en deskundige wijze, waarbij hij de kern van het leven met dementie weet te raken. Daarbij weet hij zowel naasten als professionals aan te spreken. Als iemand de diagnose dementie heeft gekregen, volgt een tijd waarin gaandeweg veel verandert. Veranderingen die gevoelens van verdriet en verlies met zich mee kunnen brengen. Steeds opnieuw moeten mensen nieuwe wegen zoeken, zodat het leven (samen) de moeite waard blijft. Hoe doe je dat, en hoe kun jij als professionals mensen bijstaan om met gevolgen van de dementie om te gaan? Na de pauze vertelt een partner hoe zij het leven met haar man voortzet nu hij Parkinson dementie heeft. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Overige informatie

Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. Er is keuze tussen een middag – of avondbijeenkomst.  Het symposium is bedoeld voor zowel mantelzorgers als zorgmedewerkers en sociale wijkteams. Accreditatie voor de bijeenkomst wordt aangevraagd. We moedigen je van harte aan om naasten en mantelzorgers uit jouw omgeving ook te wijzen op deze bijeenkomst. Er zijn flyers beschikbaar om te verspreiden. Je kunt deze opvragen via het telefoonnummer van de Helpdesk Kwetsbare Ouderen 085 – 485 75 80.

Aanmelden professionals

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door hier te klikken.

De bijeenkomsten in Oost Achterhoek worden mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de zorgorganisaties Careaz, Marga Klompé, Sensire, Buurtzorg, PrivaZorg, Livio, VIT-hulp bij mantelzorg, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland en de gemeentes. Toegang is gratis voor medewerkers van deze organisaties en voor naasten. Voor beroepskrachten werkzaam bij andere organisaties vragen we 50 euro entree (dit wordt achteraf gefactureerd).