Lezing voor naasten van mensen met dementie op 19 juni 2019

Verdriet, hoop en veerkracht bij dementie

Dementie is een ingrijpende ziekte met grote gevolgen voor het dagelijks leven. Als je partner of ouder de diagnose dementie heeft gekregen, volgt een tijd waarin gaandeweg veel verandert. Veranderingen die gevoelens van verdriet en verlies met zich mee kunnen brengen. Steeds opnieuw moet je nieuwe wegen zoeken, zodat het leven (samen) de moeite waard blijft.  Hoe doe je dat, en wat kan je helpen om met gevolgen van de dementie om te gaan? Prof. Manu Keirse, psycholoog en deskundige op het gebied van verlies en rouw, spreekt op 19 juni over leven met dementie; leven met een lach en een traan. Hij doet dat op een zeer aansprekende en deskundige wijze, waarbij hij de kern van het leven met dementie weet te raken.
Na de pauze vertelt een partner hoe zij het leven voortzet met haar man nu hij Parkinson dementie heeft. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. Er is keuze tussen een middag – of avondbijeenkomst.

Locatie: zaal Besselinkschans
Heringsaweg 18, 7137 PH Lievelde

Middagbijeenkomst:    13.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Avondbijeenkomst:     19.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Toegang is gratis.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie, persoonlijk of in het werk.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden door hier te klikken, een mail te sturen naar trajectbegeleiding@kwetsbareouderen.nl of door te bellen naar 085 485 7580 .

Deze lezing wordt herhaald op woensdag 2 oktober 2019 in Hengelo (Gld.)

De organisaties in het Netwerk Dementie Oost Achterhoek zijn:
Alzheimer Nederland afdeling Achterhoek, Careaz, GGNet, Livio, PrivaZorg Achterhoek, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Buurtzorg, Sensire en VIT-hulp bij mantelzorg